Att odla och påta runt i trädgården är något som har positiva effekter på hälsan. Det finns även forskning som stödjer att naturen har en positiv inverkan på människor. Om du vill börja odla ska du gå in på wexthuset.com och beställa det du behöver för att komma igång med att odla. De har allt från fröer och krukor till olika tillbehör för plantering och frösådd. Om du har ont om plats hemma ska du inte misströsta för det går att odla i liten skala och ändå få ut något av det. Om du har balkong kan du ha dina odlingar där annars fungerar det väldigt bra att odla olika saker i krukor som du har i fönstret. Ett tips är att börja med växter och grödor som är lätta att sköta om. Olika kryddor och sallater är sådant som trivs i krukor och som är enkla att odla. Du kan successivt öka din odling ju säkrare du blir och om intresset växer i takt med dina grödor.

Odling och trädgårdsarbete är hälsofrämjande

En stor förklaring till varför trädgårdsaktiviteter har sådan stor positiv effekt på hälsan är för att det ger social, psykisk och fysisk stimulans. Det sägs även att själva jorden är ett lyckopiller i säg och har antidepressiva egenskaper. Att få in doften av blommor och växter i näsan i kombination att du arbetar med händerna kan göra att ditt stressystem lugnas. När du är ute i trädgården sträks även ditt immunförsvar. Att bara vara utomhus bidrar med positiva saker. Du får även positiva effekter av att odla inomhus. Om du har krukväxter och andra växter inomhus blir inomhusluften bättre vilket är direkt gynnsamt för dig.

Äta det du odlar är tillfredställande

Att se det du har planterat växa är tillfredställande. Om du dessutom kan äta det du odlat ökar du tillfredsställelsen ännu mer. Du gör inte bara nytta för dig själv genom att odla mer utan du bidrar även till ett mer hållbart samhälle när du odlar saker som du sedan kan äta. Att kunna plocka din egen sallat utomhus eller från en kruka i fönstret är en väldigt trevlig känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *