Att huden åldras är naturligt och en del av livet. Men det finns vissa saker som du kan göra för att processen ska gå lite långsammare. Hudens åldrande beror på livsstil, vanor och gener. Genom att bland annat ha en bra hudvårdsrutin kan du stötta huden och minska hastigheten på åldersprocessen. Eftersom hudens struktur förändras, elasticiteten minskar och huden blir torrare är en ansiktsolja perfekt att använda på mogen hud. Ansiktsolja kan användas tillsammans med dag- och nattkräm eller separat. En ansiktsolja vårdar huden på ett väldigt bra sätt och tillför huden den fukt som den behöver. Om du vill använda en ansiktsolja är det bra att välja en som passar din hudtyp. Det finns bland annat bra anti age-ansiktsoljor som kan bidra till mindre synliga rynkor och fina linjer.

Hudvårdsprodukterna har betydelse

Det är viktigt att välja produkter som stärker och ger rätt näring åt just din hy. Med en stigande ålder förändras huden och blir mycket torrare. Torr hud tillsammans med en försämrad elasticitet gör att rynkor och fina linjer börjar synas bättre. Produkterna som du använder ska stärka och ge näring till huden som är svag och ömtålig men också hjälpa till att minska ålderstecken. Din hudvårdsrutin därmed en spelar stor roll för hur din hy mår. En hudvårdsrutin kan vara kort eller lång. Det viktigaste är vad du använder för produkter och i vilken ordning. Det är viktigt att applicera produkterna i rätt ordning för att de ska få bäst effekt. Hudvårdsrutinen har större betydelse ju äldre du blir.

Enkel hudvårdsrutin

Att satsa på en bra rengöring som är skonsam mot huden är perfekt för att sedan applicera ett serum. Sedan är en ansiktsolja och eventuellt en kräm bra att använda. Någon gång i veckan kan du göra en peeling för att ta bort döda hudceller. Gör det inte mer komplicerat än vad det behöver vara om du vill ha en snabb rutin.

Skydda huden från solens starka strålar

Hur snabbt din hud åldras beror i mångt och mycket på hur du lever och vilka vanor du har till vardags. Solexponering är den främsta orsaken till att huden åldras snabbt. Därför är solskyddsfaktor viktigt att använda. Förutom med olika hudvårdsprodukter går det att påverka hudens status genom kost och träning. Vad du äter har stor påverkan på ditt inre men även ditt yttre utseende. Träning har en direkt föryngrande effekt om du tränar regelbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *