Alla vet att det är viktigt att röra på sig för att kroppen ska må bra. Men det är minst lika viktigt för hjärnan och den mentala hälsan att du rör på dig. När du tränar utsöndras endorfiner i kroppen vilket gör att du känner dig lyckligare och att du mår bättre. Du behöver inte träna stenhårt flera gånger i veckan, att du enbart får äta sallad eller känna att din kropp behöver se ut på ett visst sätt. Innebörden av en hälsosam livsstil är att den är bra för både din fysiska och psykiska hälsa, vilket innebär att du måste känna att det ligger på en bekväm nivå för dig som du känner att du klarar av utan att det framkallar någon sorts ångest.

Hitta motion i vardagen

Vissa kanske vill träna mer utan att ha tid över till det. Då är det bra att försöka hitta olika sätt att motionera och leva hälsosamt i vardagen utan att du behöver ändra om hela livet. Det kan vara något så simpelt som att ta trapporna istället för hissen om du ska någonstans eller att cykla eller gå istället för att ta bilen eller åka kommunalt. All rörelse är bra rörelse. För dig som har ont om tid kan du försöka knåpa ihop några kortare träningspass du kan göra hemma på morgonen eller kvällen. Allt du behöver då är egentligen en bra träningsmatta att utföra olika övningar på. Om du inte kommer på bra övningar att göra kan du ta hjälp av internet. Där hittar du många tips och videos som du bara kan följa med i för att se till att du får upp pulsen minst 2 timmar och 30 minuter per vecka. Det är faktiskt livsviktigt med rörelse och det finns så många fördelar med det. Till exempel bättre sömn, förbättrat minne, minskad risk för sjukdomar, bättre koncentrationsförmåga och mindre stress.

Så kommer du igång

Att komma igång kan vara den svåraste delen i det hela men det är bara att ta tag i det på något vis. För att förenkla processen kan du börja lugnt och stegvis öka på tills du hittar en balans som du trivs med. En balans där du får tid till det du vill göra samtidigt som du rör på dig och äter rätt för att ge kroppen vad den behöver för att må bra. Ett hälsohack är att börja träna med en kompis och ha små tävlingar sinsemellan eller helt enkelt pusha varandra och träna tillsammans. Det blir alltid lättare och roligare om du har någon med dig i processen. Ni kan skaffa varsin stegräknare och sätta upp ett gemensamt mål eller tävla om vem som tar flest steg på en vecka. Sedan måste du se till att du ger kroppen vad den behöver i matväg för att den ska orka röra på sig så mycket och kunna omvandla din träning till energi och muskelmassa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *