Det tar tid att hålla sig i form. Vissa älskar att träna och önskar att de hade tid att träna mer, medan andra tycker att det är svårt att komma iväg till gymmet eller ge sig ut i elljusspåret.

1# Hälsohack: vardagsmotion

Ett bra sätt att hålla sig i form är genom att röra sig mycket under vardagen. Vardagsmotion helt enkelt. Att röra sig under vardagen är lika viktigt som att träna intensivt på kvällen. Du kan rentav hålla dig i form genom att bara vara väldigt aktiv: ta trappor, cykla till jobbet, gå extra ärenden och helt enkelt röra på dig. Vardagsmotion tar heller inte så mycket tid som att gå till gymmet eller gå på gruppträning. Läs tidningen iForm så får du tips på hur du kan träna enkelt i din vardag.

2# Hälsohack: Salladen först

Ett smart sätt för att behålla vikten eller gå ner i vikt är att alltid ta salladen först. Vare sig du äter lunchbuffé eller sätter dig ner vid middagsbordet, så börjar du med att lägga upp sallad på din tallrik. Behöver du gå ner i vikt låter du halva tallriken bestå av grönsaker. För att behålla din vikt räcker det med att en tredjedel av tallriken är grön. Genom att börja med salladen kommer du dels äta mer sallad, dels ta mindre av kolhydraterna, alltså pasta, potatis och ris.

3# Hälsohack: stegräknare

På din mobil har du en stegräknare. Besluta dig för att du ska gå ett visst antal steg per dag. Forskningen visar att folk som använder stegräknare ofta börjar att röra på sig mer. Det är helt enkelt roligt att uppnå en viss siffra och att gå lite längre än vad man gjorde föregående dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *