Nu är sommaren strax här och det betyder att du bör anpassa din hudvårdsrutin till den nya säsongen. När solen kommer fram och det blir varmare utomhus är det inte bara garderoben som du behöver säsongsanpassa utan även din hudvård. På sommaren har huden mindre benägenhet att bli torr på samma sätt som på vintern. Därför kan det vara läge att byta ut den tyngre ansiktskrämen mot en lättare. Tunga ansiktskrämer har också en tendens att kännas kletiga när solen värmer på ansiktet. Du kan tänka att ju varmare väder det är desto lättare kräm ska du använda. Det är fortfarande viktigt att använda serum, såsom Verso eye serum som är ett lätt ögonserum som både ger energi och förebygger ålderstecken. Serumet använder du innan du smörjer in ansiktet med solkräm men efter att du har rengjort ansiktet ordentligt. Om du använder flera serum ska du applicera det med lättast konsistens närmast huden och avsluta med det tjockaste. Serum förstärker din övriga hudvård och gör att de efterföljande produkterna blir lite mer effektiva.

Använd solskyddskräm i ansiktet

Huden får utstå hårda påfrestningar på sommaren. Solens starka strålar tär på huden. Därför är det viktigt att du använder solskyddsfaktor. Det finns många dagkrämer som innehåller solskydd men om du ska vara på stranden en hel dag behöver du säkra upp med en solskyddskräm som du kan använda för att förbättra skyddet under dagens gång. En SPF-spray är perfekt om du har makeup. Makeup kan också innehålla solskydd men en dag på stranden behöver du lite extra skydd.

Peela huden

Ta för vana att någon gång i veckan peela huden i ansiktet för att bli av med döda hudceller. Om du gör det kommer du att få en finare och jämnare solbränna. Men var lite försiktig med peelingen eftersom den kan göra din hud lite extra känslig för solens strålar. Det är också bra att göra en fuktmask för att boosta din sommarhud. Det kommer förstärka din naturliga lyster. När det är väldigt varmt kan det vara en bra idé att ta med dig en fuktspray i handväskan för att kunna fräscha upp, återfukta och svalka huden i ansiktet under dagens gång. Om du anpassar din hudvård efter vilken säsong det är kommer du få bra resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *