Det sker en hel del förändringar i din kropp i samband med att du blir äldre, huden blir bland annat mindre elastisk och torrare än tidigare. De flesta förändringar som sker är dock en naturlig del. Men trots detta är det många som oroar sig för att förlora sitt ungdomliga utseende.

Som tur är finns det en del tips på vad du kan göra för att hålla din hud så ungdomlig som möjligt. Vissa väljer att skaffa botox direkt när de upptäcker sin första rynka. Men det finns även de personer som gärna vill använda sig av mer naturliga alternativ.

Faktorer som påverkar din hud

Rökning är en sak som kan påverka din hud negativt, det kan leda till att huden blir matt, gråaktig och livlös. Solen är en annan sak, vi behöver självklart sol för att få D-vitamin, men strålarna kan även vara skadande mot huden. De bryter nämligen ner elastinet och kollagenet.

Två andra faktorer som kan påverka huden negativt är smink och sömn. Skulle sminket sitta på alldeles för länge och om du inte tvättar ansiktet ordentligt kommer orenheterna att sitta kvar.

Skulle du sova dåligt kan även det påverka huden. Är du utvilad kommer din hud må mycket bättre.

Håll dig ung och fräsch

Dessa tips kan hjälpa dig att hålla huden ung så länge som möjligt:

  • Var noga med att återfukta huden ofta. Det finns ingen kräm som mirakulöst kommer hålla huden ung, men genom att använda bra hudkrämer kan du hjälpa till att behålla elasticiteten. En bra ansiktsmask kan också vara bra att använda då och då.
  • Välj de rätta produkterna. Det finns en rad med olika produkter för ansiktet. Vissa sägs hjälpa mot hudrodnad, andra är för irriterad hy. Sedan finns det de som är cellförnyande samt har en läkande effekt. Ta reda på vad din hy behöver och välj sedan produkter.
  • Glöm inte solskydd. Det är som viktigast under sommaren, men solskydd kan även användas under resten av året.
  • Drick rikligt med vatten. Det hjälper till att återfukta både din kropp och hud, samt kan hjälpa till att motverka rynkor.
  • Undvik att äta för mycket socker. Socker i stora mängder kan nämligen påskynda åldrandet av din hud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *