Varje månad när pengarna kommer in på kontot kan de många gånger vara slut långt innan månaden är det. Ibland har pengarna en tendens att bara rinna mellan fingrarna och du vet inte riktigt vad de har använts till. Det finns flera saker som du kan göra för att få kontroll på dina pengar och få mer över i plånboken. Ett sätt att få mer pengar över är att använda rabatter. Om du är senior finns det mängder med bra rabatter. Ett tips är att gå in på Hej Senior och kolla alla förmånliga rabatter som finns för seniorer. Det finns mängder med rabatter bland annat inom hälsa och nöjen. Du kan exempelvis byta till ett mer förmånligt elavtal och spara pengar eller byta mobilabonnemang. Det finns många möjligheter till att få ut mer för mindre pengar.

Mat är en stor utgiftspost i ett hushåll

Mat är en stor utgift för alla hushåll varje månad. Om du äter mycket mat på restaurang och köper dyra mellanmål finns det mycket du kan göra för plånboken. Att laga mat hemma är mycket billigare. Att ta med mellanmål när du ska iväg är inte så avancerat. Det finns massor med bra alternativ. Ta med en termos med kaffe om du ska iväg istället för att köpa en kaffe. Räkna ut vad du lägger på mat, restaurangbesök och liknande för att få en uppfattning hur mycket pengar du faktiskt lägger på mat. Detta är bra oavsett om du är pensionär eller ung vuxen.

Undvik att spontanshoppa

Små summor har stor betydelse i längden. Små saker som du köper lite då och då kan övertid bli stora summor. När du blir medveten om de små utgifterna kan du göra mer medvetna köp. Småköp är sådant som du kan dra in på utan att din livskvalité förändras nämnvärt. Att tänka till innan du köper något är många gånger bra att göra för då minskar du risken för spontanshoppning. Att tänka så även när du handlar på nätet är fördelaktigt för din plånbok.

Spara och betala räkningar först

Att betala räkningarna och de fasta kostnaderna direkt när du får pengar är det bästa för att undvika att stå utan pengar sedan. Att spara pengar bör alla göra, unga som gamla. Även om du är pensionär ska du fortsätta att spara pengar. En större summa pengar som alltid finns på ett bankkonto för oförutsedda kostnader är alltid bra att ha för att känna trygghet. Det kan vara 2-3 månadsinkomster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *