Att vara missnöjd med sin byst kan bero på många olika anledningar. Det kan t.ex. handla om en kraftig viktnedgång som har förändrat bröstens utseende, men det kan också handla om en graviditet eller bara en önskan om mer fyllighet. Idag är det vanligt att kvinnor väljer att genomgå behandlingar eller kirurgiska ingrepp för att förändra eller försköna utseendet av bysten. Ett vanligt missförstånd är att kirurgiska ingrepp med implantat är det enda alternativet, men så är inte fallet.

Det finns flera olika sätt att gå tillväga för den som vill ha mer ”fyllighet upptill” och känna sig mer kvinnlig. Här nedan kommer du att få läsa om tre stycken vanliga och populära metoder att använda sig av. Då ett kirurgiskt ingrepp med implantat är det mest hållbara alternativet kommer vi naturligtvis även att ta upp denna metod, men vi tittar även på mindre riskfyllda och mindre kostsamma alternativ.

Olika typer av bröstförstoring

1. Kirurgiskt ingrepp med implantat

Att göra en bröstförstoring med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp innebär att man använder sig av implantat för att ge brösten mer fyllighet och förbättra formen. Ingreppet tar vanligtvis 30 minuter till 1 timme och sker alltid under narkos. Detta är ett hållbart och ”permanent” resultat för den som inte vill ta bort implantaten. Här är det viktigt att man väljer en professionell och seriös klinik som använder sig av högkvalitativa implantat. Ett exempel är Motiva Sverige, som är ledande inom sin kategori. Läs recensioner om kliniken och boka alltid in en konsultation för att träffa kirurgen och titta på hur kliniken ser ut.

2. Bröstförstoring med fillers

Tycker du att det känns läskigt att lägga dig under kniven och vill undvika riskerna med operationer kan bröstförstoring med fillers vara ett bättre alternativ. Här använder man sig av bodyfillers, vilket är ett utfyllnadsmedel som injiceras med hjälp av en nål. Resultatet är inte permanent, utan materialet försvinner tids nog ur kroppen. Det är dock ett billigare alternativ som inte kräver någon återhämtning efter ingreppet. Bodyfillers har blivit otroligt populärt under de senaste åren efter att det började användas för att fylla ut en mindre och plattare bakdel. Fördelarna är många och här använder man lokalbedövning eller bedövningssalva beroende på omfattning.

4. Träna bröstmusklerna för större bröst

Att träna bröstmusklerna kommer inte att ge dig större bröst. Det är något som vi först behöver reda ut. Det träning däremot kan göra är att det kan få dina bröstmuskler att bli större och mer kompakta, vilket i sin tur ger dina bröst ett ordentligt lyft. Även om brösten inte har blivit större i omfång kommer de att se mycket fylligare ut när de hamnar högre upp på bröstkorgen. Kom ihåg att konditionsträning dock gör att du snabbt går ner i vikt och förlorar fettmassa, vilket kan få brösten att bli mindre istället. Här är det överskott av kalorier och styrketräning som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *