Vi vet alla att vissa perioder i livet är mer hektiska än andra, och det som ofta får stryka på foten är maten. Vi förenklar lätt så mycket att vi förlorar den näring vi så väl behöver. Här har vi några snabba tips till dig som är på språng eller har många bollar i luften.


Enkla vardagstips hjälper i längden

Har du mycket att göra och upplever att du knappt har tid att tänka på vilken mat du ska svänga ihop till middag? Blir det ofta bara pasta med ketchup eller snabbmat på stående fot? Faktum är att vid stress förbrukas lite mer av vissa vitaminer och mineraler, vilket gör att du faktiskt har större behov av näringsrik mat då än annars. Nu ska du inte låta den här informationen stressa dig ännu mer, men däremot låta den inspirera dig till att tänka smartare. Under den här perioden då du inte har så mycket tid att stanna upp för hälsosam matlagning, kan du ändå ta en extra minut att lägga till något näringsrikt till den snabblagade mat du ändå äter. Till exempel – om du gör en underbar Pasta Alfredo från Barilla, vilket går galet snabbt, kan du lägga i några buketter broccoli i pastavattnet de sista minuterna, och vips har du lagt till näring som är riktigt bra för din kropp och knopp. Skär upp några morotsstavar vid sidan om så har du fått i dig ännu mer, och vill du blanda ner lite färsk spenat i din varma pasta blir det ännu bättre. Och det här tar verkligen inte mer än ett par minuter, men din kropp kommer tacka dig. Du kommer nog tacka dig själv också, för börjar du göra det här till en ny rutin kommer du märka att du får mer energi och ork, och det kommer hjälpa dig i din hektiska period. Även små steg tar dig närmare lugn och ro.

Mer ork hjälper dig att hantera stressen lite bättre, och du kommer sova lite bättre på nätterna. Ett annat tips är att ta några minuter varje kväll innan du ska sova, och göra en kort meditation. Även om det bara är några minuter så hjälper det ditt sinne att koppla av, och det är precis vad du behöver när livets ekorrhjul är i full gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *