Pokémons popularitet tycks aldrig ta slut. Känner du dig lite förvirrad över vilka dessa figurer egentligen är? Då ska vi reda ut begreppen i den här texten.

Så började det

Pokémons dök upp redan på 90-talet. Mellan åren 1996 till 1997 skapade den japanska speldesignern Satoshi Tajiri fenomenet. Sedan dess har figurerna synts i allt från tecknad film till på samlarkort och spel. Är du förtjust i de små figurerna är det bra att veta att det finns ett brett utbud av Pokemon leksaker på Estore.se.

På 90-talet och tidigt 2000-tal hade figurerna en stor hajp och fanns på allas läppar, för att sedan försvinna från rampljuset ett tag. 2016 kom dock spelet Pokémon Go ut och alla talade om dem igen.

Vad är en Pokémon?

Men en Pokémon, vad är det egentligen? Kort kan man säga att Pokémons är små figurer som lever i Pokémonvärlden. I den världen är alla ungdomars stora dröm att bli en så kallad Pokémontränare. Då måste man först fånga in en Pokémon för att sedan träna upp den. Vissa av figurerna är mycket kraftfulla och används därför av de onda i Pokémonvärlden, till exempel Team Rocket som är en kriminell organisation. Figurerna kommer i alla upptänkliga färger och har olika utseenden, men den mest kända av dem alla är nog Pikachu, en gul Pokémon med svarta öron och rosa kinder.

Pokémon Go

En stor anledning till att Pokémons blev så populära igen var nog spelet Pokémon Go som släpptes 2016. Till skillnad från andra spel så sitter man inte stilla när man spelar Pokémon Go, utan rör sig utomhus för att hitta olika Pokémons. Spelet är otroligt populärt, faktiskt så pass populärt att det nu har laddats ned över en miljard gånger av användare världen över. Ett av spelets framgångsfaktorer är just att det inbjuder till rörelse. Det gör också att det inte bara blivit populärt bland ungdomar. Även äldre roas av spelet och ser det som en bra motivation till att röra sig.

Efter att du läst den här texten kanske du känner dig lockad av att lära känna Pokémon lite närmare. Surfa då in på Estore.se och botanisera i det stora utbudet av Pokémonleksaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *