Svensken spenderar alltmer tid framför tv:n och mysiga filmkvällar eller helger med tv-serier, vilket har blivit en självklar vardag för många. Väldigt få av oss har utrymme eller budget för ett riktigt biorum hemma men förtrösta inte för med väldigt små medel så kan du förvandla ditt vardagsrum till en dröm för alla filmälskare.

Inredning för filmälskaren

Det krävs inte överdrivet många möbler för att få till en riktigt bra filmupplevelse. Tänk på att du ska ha det riktigt bekvämt. Skaffa en soffa som passar både för att sitta och ligga i. Gärna en stor så hela familjen får plats och glöm inte mjuka kuddar och en härlig filt. Det är vanligt att äta och dricka medan man ser på film så någon form av skydd kan också vara bra att ha. Varför inte en bricka med allt gott på? Något som är oerhört viktigt är placeringen av tv:n. Din tv ska ha rätt storlek för rummet och varken vara för liten eller för stor. Det har varit populärt att hänga tv:n högt upp på väggen men numera är det istället väldigt modernt att inreda med en praktiskt och stilfull mediabänk som dessutom har utrymme för så mycket mer än bara din tv. Ett bra ställe att ha din blu-ray och förstärkare på och väldigt bra förvarning för alla dina favoritfilmer. En mediabänk är dessutom mer ergonomiskt riktig för du får din tv i rätt höjd och behöver inte lyfta på huvudet för att se filmen. Ett bra tips är att införskaffa mörkläggningsgardiner för att slippa ljus utifrån men även några smålampor för dämpad belysning då det kan vara skadligt för ögonen att ha din tv som den enda ljuskällan i rummet. Om du vill ha lite mer av en biokänsla så kan det vara värt att investera i ett riktigt bra surroundljud, vilket numera inte behöver kosta så mycket.

Andra tips för en mysig filmkväll

Många vill ha något gott att äta och dricka under filmkvällen. Kom ihåg att förbereda så mycket som möjligt redan innan, du kommer inte vilja pausa filmen eller avsnittet. Allt man kan äta med händerna ger en extra myskänsla, tänk pizza, varma mackor och hamburgare. Är du en äkta filmälskare så kommer du säkerligen vilja pryda ditt vardagsrum med både ett litet kylskåp för filmdricka samt med en popcornmaskin. Sätt på lite filmmusik i början av kvällen, kör igång popcornmaskinen och häng upp dina filmposters för att skapa rätt stämning. Glöm inte de små detaljerna som att ta fram 3D-glasögonen innan och sätt på dig oömma kläder och mjuka sockor. Det är bra att välja ut filmer eller serier redan innan då det kan ta upp onödig tid under kvällen. Försök annars att planera in pauser lite då och då för att sträcka på benen och kanske hämta något mer gott eller gå ut med hunden. Mer än så krävs inte för att skapa den perfekta filmupplevelsen hemma i ditt eget vardagsrum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *