Våren står inför dörren med varmare dagar och solsken. Många kan säkert känna igen sig i att under vintern bära mer smink för att känna oss finare och för att dölja våra skavanker. Men när våren och värmen kommer känns det inte lika snällt för huden att bära tyngre smink. Om du letar efter ett sminkmärke som är vårdande och lägger sig lätt på huden samtidigt som det ger ett fint resultat kan du kolla in Bareminerals som är ett hyllat varumärke inom smink. I det här inlägget får du tips på olika sminkprodukter du kan använda för att få en vårig och trendig look.

Bassmink

Vi börjar med det som kallas för bassmink. I bassmink ingår puder, foundation och concealer som används för att sminka ditt ansikte och göra det redo för nästa steg i din sminkrutin. Bassmink brukar gå i din hudton och används främst för att jämna ut din hudton och dölja skavanker. Det bästa du kan göra för din hud när solen börjar att värma igen är att bära SPF under ditt smink. Men det finns även en del foundations som har SPF i sig, vilket kan vara värt att satsa på. Då kan du både gå sminkad och vara skyddad från solens starka strålar samtidigt.

Bronzer och rouge

Till våren och sommaren är det fint att sätta extra färg i ditt ansikte. Du kan till exempel använda dig utav en bronzer, eller solpuder som det också kan kallas, för att värma upp ditt ansikte efter att du lagt på ditt bassmink. Med en bronzer får du en lätt solkysst look. Om du vill sätta lite mer färg i ditt ansikte är rouge ett bra alternativ. Rougue används på kinderna och ger dem en lätt färg i exempelvis korallrosa.

Ögonskugga

Att lära sig att lägga ögonskugga på rätt sätt kan ta sin lilla tid, men slutresultatet är värt det. Numera är det enklare att lära sig lägga ögonskugga eftersom det finns bra och prisvärda borstar som gör det enklare att jobba med ögonskuggan. Dessutom finns det massor av fina ögonskuggspaletter. Många väljer att sminka sig något hårdare på vintern och använder mörka färger på ögonskuggan. När våren är kommen börjar många jobba med ljusa färger istället.

Ögonbryn

Ögonbrynstrender kommer och går. Det senaste är att ögonbrynen gärna ska vara lite mer busiga och hårstråna får gärna stå upp mer än vad de fått göra tidigare. Denna look kan du få genom att använda en ögonbrynsgel. Det finns en hel del ögonbrynsprodukter på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken färg man ska välja. För att få ett naturligt resultat ska du utgå från den hårfärg du har på huvudet. Om du färgar håret ska du välja en färg till ögonbrynen som liknar den du har i din utväxt eller i botten av ditt hår.

Läppar

Sist men inte minst har vi läppar. När du ska välja läppfärg till dina läppar i vår ska du välja en färg som går mot det ljusare hållet. I vår är det trendigt att bära läppglans eller matta läppstift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *