Vad drömmer du om?

När jag tänker tillbaka på några av de bästa ögonblicken i mitt liv känns det som om jag har haft den stora glädjen att uppfylla många av mina drömmar. Både stora och små drömmar. Jag minns när jag var liten och avundades Pippi Långstrump som åt tårta till frukost när hon fyllde år, jag önskade innerligt där och då att jag också skulle göra det när jag fick möjlighet till det. Tro mig, många tårtor har jag ätit sedan dess. I tid och otid.

En annan dröm jag hade som barn var att resa. Jag skrev långa listor och ordnade mina resmål i turordning. När det sedan var dags att ge sig ut på första ”jorden-runt-resan” kändes det naturligt att ha första stoppen på Island eftersom det var det landet som alltid stått först på min lista. Efter vistelsen på Island spenderade jag ett drygt år i Australien.

DSCN0745

Innan jag blev mamma kunde jag inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det skulle bli att ha barn. Men jag minns att jag stod framför spegeln ibland och låtsades ha ett barn i min famn. Jag höll armarna i en vagganade ställning och sa: ”Mamma älskar dig!

Bild 005

Jag älskar sommaren och jag älskar de somrar jag har haft i mitt mammaliv. Livet blir så mycket lättare på sommaren. När vi är ute på den lilla skärgårdsön på sommarn badar vi nakna allihopa och lägger oss sedan på varma klippor för att soltorka. Vi dricker saft, äter kanelbullar, kliar på myggbett, lyssnar på Sommar i P1 och grillar. Sommaren är något som jag alltid drömmer om, sommaren är min räddning när vintermörkret sänker sig.

Mauritz på landet 592

Det är spännande att tänka på drömmar. Mina drömmar har ändrats med åren och bytt fokus. Jag har absolut inte lagt mitt eget liv åt sidan, men på något vis känns det som om många av mina nuvarande drömmar är familjerelaterade. Jag drömmer om att köpa ett sommarhus. Jag drömmer om att resa med barnen.

Att bli färdig med studierna är egentligen ingen dröm, jag vet att jag snart är framme. Nu är det bara 15 hp kvar på programmet och sedan sitter jag där med en lång akademsik utbildning bakom mig. Grejen är bara den att jag under min utbildning blivit såld på filosofi. Det är ju så jäkla kul. Jag har läst filosofi i ett par kurser nu och vill ha mer. Jag vill hoppa in i Immanuel Kants hjärna och ha ett bootcamp där. Så, om vi ska prata drömmar och mål vet jag redan nu att mina akademiska studier är långt ifrån över. Jag vill ha mer.

Drömmar är bra, det hjälper till att hålla sinnet levande.

2 reaktioner på ”Vad drömmer du om?

  1. Tack att du påminde mig. Filosofi var ju något jag verkligen drömde om en gång (och läste). Vid det här laget drömmer jag nog om att äntligen tjäna pengar på all den där samlade kunskapen. Eller ”kunskapen”? Äsch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *