«

»

Apr 26

Tänderna älskar att få massag och piff

Fyraåringen gillar inte att borsta tänderna. Det blir en fight varje kväll. Jag måste lirka, lirka och lirka lite till för att få till tandborstningen.  Häromdagen testade jag en ny metod. Jag provade att se om jag kunde få henne att relatera:

”Tycker du om att få massage?”. Hon nickade skeptiskt. Jag fortsatte: ”Tänderna också. De älskar att bli borstade, det är precis som när du får kli och gos på ryggen. Alla tänderna vill bli piffade med borste och tandkräm så de luktar gott och blir blanka”. 

Tricket funkade. Återstår att se om hon köper konceptet även ikväll. Hoppas det. Allt är så mycket enklare när man bara gör det man måste utan att behöva argumentera för det. 

Instagram
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
RSS
Follow by Email
Google+
http://apans.se/tanderna-alskar-att-fa-massag-och-piff/
PINTEREST
PINTEREST

2 kommentarer

 1. M

  Vill tipsa om Lisa Bjärbo till Smålandspodden:
  http://onekligen.blogspot.no/
  @onekligen på insta
  Ungdomsbokförfattare, allmänt bra person + härrrrlig småländska!

 2. Helga

  Ett tips är Disneys Magic timer app till telefonen och eltandborste! Där räknar den 2 minuter åt en och det kommer undan för undan fram en bild och när hela bilden syns ringer en klocka och man är färdig. Då får man bilden som ett ”klistermärke” som hamnar i ett album där man kan se alla man samlat. Har funkat såå bra till vår dotter som var jätte svår att få att borsta tänderna. Hoppas ni hittar en lösning som funkar. /Helga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial