Boksläpp 8 maj ”En apa i Rågsved”

Tess och Rikard lever tillsammans med sina tre barn i en stökig liten södermalmstrea, med väggar målade i en kall, ljusblå nyans som Tess hatar. Hon har egentligen ingenting att klaga på, utåt sett lever hon ett härligt och aktivt familjeliv. Men inombords känner hon sig känslomässigt kidnappad. En dag lyckas Tess sätta fingret på vad som sakta men säkert brutit ner henne under många år, och hon bestämmer sig för att lämna relationen.

Vi får följa Tess från hennes tillvaro som nyseparerad vid Nytorget till ett annat liv i ett brokigt grannskap i Rågsved. Däremellan ett intensivt år av jakt på bekräftelse – samt en familjefri julafton på rullskridskor i Hollywood…
Det är en berättelse om att slå sig fri för att återerövra sin livsglädje och livslust. Något som visar sig vara betydligt svårare i verkligheten än i teorin.

ANNA DAVIDSSON är född 1981 och uppvuxen i Växjö men bor sedan många år i Stockholm. Till vardags arbetar hon som gymnasielärare, på fritiden bloggar och instagrammar hon under namnet »Apan satt i granen«. En apa i Rågsved är hennes debutroman.