Roller Derby

Skate it ’til you make it

Foto: Joel Marklund

Senast jag gjorde en seriös satsning att spela roller derby var år 2016 och jag jobbade som lärare på Yrkesgymnasiet i Huddinge. Jag hade ett stort eget klassrum som jag inrett helt och hållet på egen hand. När det närmade sig minimumskillstest bad jag min rektor om lov att få ha skejtsen på mig under dagarna för att öva balans och förflyttning. Det fick jag och när jag tänker tillbaka på denna tiden blir jag alldeles varm i bröstet. Det är inte många år sedan, men det känns redan som ”på den gamla goda tiden”. Tror inte att jag någonsin kommer få arbeta såhär fritt på en arbetsplats igen.

Ett minimumskillstest är en slags uppkörning där man blir godkänd som roller derbyspelare under förutsättning att man klarar alla moment. Detta för att vara en säker spelare på plan. Du kommer få läsa mycket mer om detta inom snar framtid eftersom jag ännu inte har presterat ett godkänt test. De flesta momenten klarar jag av men det är läskigt att hoppa högt i hög fart. Finns andra moment som jag har svårt för, men jag har hört att övning ger färdighet. Nu ska jag ”Skate it ’til I make it”.

Foto: Joel Marklund
160122 Anna Davidsson åker rollerblades som en del i sin rollerderbyträning när hon undervisar i religion på Yrkesgymnasiet den 22 januari 2016 i Huddinge. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87141

2 kommentarer

 • Mia

  Vad härligt och underbart.
  Undrar vad mina gymnasieelever hade sagt 😁..
  Älskar ditt skriftspråk och dina texter.
  Älskar din bok, läst för 4e gången och har hedersplats i bokhyllan.
  Du inspirerar och jag borde ta tag i mitt skrivande igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *