Önskat blogginlägg

Därför tycker jag om att tatuera mig på nästan hela kroppen

Frågan är berättigad och känns som en naturlig vidareutveckling på gårdagens blogginlägg ”Kärleken till tatueringar”.

Vi lever i en tid då det är mer socialt accepterat än någonsin att tatuera sig samtidigt som det fortfarande anses kontroversiellt. Alla har åsikter. Men vem avgör i slutändan vad som är rimligt eller ej? Givetvis den som betalar för smärtan och mottager det svarta eller färgglada bläcket med hjälp av nålar i sin hud. Tatueringar är dock inget nytt fenomen utan finns spårat tillbaka i mänskligheten i över 5000 år tillbaks. Tatueringar har ett starkt symbolvärde för mig och är ett sätt att uttrycka såväl utanförskap som tillhörighet.

Jag är fullt medveten om att människor som inte känner mig väl dömer mig, drar slutsatser och bildar en särskild uppfattning om mig när de ser mina gaddar. I ärlighetens namn bryr jag mig inte. Vad människor tror, tycker eller tänker om mig spelar faktiskt ingen roll. Att göra en bodysuit som jag gör är ett commitment och något större än folks fördomar och negativa känslor kring tatueringar. Min bodysuit är för mig en hyllning till livet och min självständighet. Tatueringarna är berättelsen om mitt liv förevigad i huden. Min rätt att bestämma själv över mitt liv, min kropp, min smärta och mina pengar. Jag tycker att det är fint och jag tycker om känslan att bli tatuerad. Den är en näst intill religiös och terapeutisk.

Detta är ett önskat blogginlägg. Vill du också önska ett inlägg? Skriv en kommentar om vad du önskar för inlägg. Du kan kommentera antingen här eller på instagram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *