Livet från förr

De bästa minnena från min barndom

Idag är det fars dag. Min pappa fyller 73 år om ett par veckor. Vi ses inte särskilt ofta eftersom han bor i Småland och jag i Stockholm. Vi hörs desto oftare på telefon. Jag älskar min pappa och han har varit och är en av de tryggaste och bästa personerna i mitt liv.

Pappa har aldrig skällt på mig eller tappat det. Han har alltid varit lugn och aldrig skuldbelagt mig. Till pappa har jag kunnat berätta allt och aldrig känt behov av att ljuga eller försköna sanningen. Ögonen tåras när jag skriver detta. Vetskapen om att han inte alltid kommer finns kvar för mig gör ont. När jag ringde pappa idag för att uppmärksamma fars dag var det som att tända på en kavalkad av fyrverkerier av minnen från barndomen. Allt jag uppskattar och som präglat mig som människa. Allt från att nitiskt räfsa löv och slänga i svarta sopsäckar för att sedan åka till soptippen, till att jogga i skogen eller läsa motorcykeltidningar tillsammans. Det fanns en tid i mitt liv då jag kunde namnet på varenda modell av Harley Davidson.

Jag vill att pappa ska veta här och nu hur mycket han betyder för mig. Jag vill dela mina minnen tillsammans med honom medan han lever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *