Kvinnor har i alla tider också känt lust

Bild från Susanna’s Crowbar

Nina Björk skriver tänkvärt i Dagens Nyheter om den kollektiva styrkan i en sakfråga. När tillräckligt många tycker och kämpar för samma sak går det uppnå förändring. 

[… ]kvinnor har i alla tider också känt lust. Vi har också velat röra, smeka, ha andra människors kroppar. Men mellan den viljan och själva beröringen har det funnits ett annat verb än vill, nämligen får. Mellan den viljan och själva beröringen har det funnits ett annat pronomen än jag, nämligen du. ”Får jag? Vill du?” För vi har lärt oss – och det är först nu jag har förstått att det är en av de bra delarna i att fostras till kvinna – att både visa ”jag vill ha dig” och fråga ”vill du ha mig?”

Jag ska skriva ut Ninas text och spara till mina barn som idag är 5, 8 och 10 år. När de blir vuxna ska de få läsa om revolutionen som ägde rum 2017 och som förhoppningsvis bidragit till en strukturell förändring.

 

2 svar på “Kvinnor har i alla tider också känt lust”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *