Du som mår så himla bra nu när du förstört en familj där alla andra mår dåligt

IMG_5041-0.JPG

Jag är ledsen, mycket ledsen och jag önskar stundtals att jag inte var antagonisten som med hull och hår demolerar en familj. Det var inte så jag ville att familjelivet skulle bli. Det är inte heller så att jag lever i en drömvärld där jag nitiskt inbillar mig att en relation alltid ska vara på topp. Att det alltid ska finnas fjärilar i magen och att vardagen flyter friktionsfritt. Nej. Jag trodde ingenting av det där och jag vet att det inte är så livet fungerar. Jag trodde dock och förväntade mig att jag skulle leva ett lyckligt liv.

Lycka, vad fan är det egentligen? Ett abstrakt begrepp som någon smart filosof kommit på? Efter att ha funderat mycket på lycka har jag kommit fram till ett par spännande saker. Jag är generellt sätt en lycklig människa men jag är lyckligare nu. Jag känner mig fri själsligt och känslomässigt. Från att ha varit en torr krukväxt på väg att möta döden till att bli omplanterad i ny jord med massvis av näring och lagom med vatten. Jag känner hur jag växer både med rötter och sköra knoppar. Det är en härlig känsla.

Lycka för mig är de små sakerna i vardagen. Sådant som utgör mitt liv. Elever i skolan som kommer och sätter sig i mitt klassrum och småpratar medan jag spelar musik och arbetar. En sol som bryter igenom ett grått molntäcke. En glittrig paljettkjol som får mig att känna mig glamourös trots att jag bär den tillsammans med ett par leriga gummistövlar. Att stanna till på Mc Donalds Drive in och köpa snabbmat till barnen som de får äta i bilen för att jag kan och för att jag inte hunnit förbereda middag. Att sippa på en laphroaig i sällskap av en människa som förklarar golfbegrepp för mig och som säger att jag fick en bra träff på golfbanan trots att jag mest ägnade mig att kvalitativ sabotage av gräsmattan. Barnens fascination av min hängiga mage, de slåss nästan om att få vara den nära.

Återigen vill jag påminna mig själv om att ta en dag i taget. Att njuta av det som är bra här och nu. Saker som får mig att må bra är bra. Saker som får mig att må dåligt är dåliga. Enkel matematik i ett stormande känsloliv. Jag suger åt mig av det goda och avfärdar elaka ord och påhopp. Låt knopparna brista.

 

4 reaktioner på ”Du som mår så himla bra nu när du förstört en familj där alla andra mår dåligt

 1. Jag är idag 23.. Jag önskar att min mamma haft modet att skilja sig när jag var liten. Tror jag var 2-3 år gammal. Det blev inte av, för att det ”egentligen” inte var något fel. Hon var ”bara” trött.
  Är det något jag skulle vilja ändra på med min uppväxt, så är det just det. För det blev bara värre med åren.
  Alla inblandade hade mått bättre idag. Speciellt jag. Speciellt mamma. Vi hade mått bättre som familj.
  Jag tänker på det ofta.

 2. Jag suger i mig varje ord du skriver. Det finns en stor förtröstan, hopp och känsla i det andra människor
  beskriver i litteraturen, radioprogram och bloggar. Fiktiva liv och riktiga liv som pågår.
  Din blogg är en ventil utifrån och in i mig just nu. Där min process kan liknas vid din, men jag är
  inte riktigt där. Jag lever fortf med min man och mina barn. Men jag låter mig bli tröstad av dig.
  Tack Anna för du delar.

 3. Märkligt det där med att man på något sätt känner att man måste förklara och få folk att förstå….hur man kunde lämna en relation som faktiskt var bra, varför man inte bara kunde vara nöjd…ingen vet, knappt jag själv..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *